GÜMÜŞHANE / MERKEZ - Fevzipaşa Ortaokulu

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Nisan ayı etkinlikleri kapsamında okulumuz anasınıfı öğretmenleri tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

Nis

Okulumuzda, Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Nisan ayı etkinlikleri olarak "Bu Nedir" ve "Mısra Ezberleme" etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Programda emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları kapsamında 1. TBMM Binasında yapılan “Kurucu Meclis Etkinliği”nde Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN ve 81 İlimizin temsilci öğrencileri bir araya geldi. Bu etkinliğe İlimizi temsilen Okulumuz 7. Sınıf öğrencisi Ayşe Naz YALÇIN katıldı.

Öğrencimizi tebrik eder, eğitim hayatında başarılar dileriz

Nis

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında bu ay, öğrencilerimizle Türk edebiyatının önemli eserlerinden biri olan Mesnevi'nin derinliklerine inme fırsatı bulduk. Öğrencilerimizin dil ve kültür mirasımıza daha yakından temas etmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden biri de "Mesnevi Hikayelerinden Öykü Kartları" hazırlama etkinliğiydi.

Bu etkinlikte öğrencilerimiz, Mesnevi'nin derin felsefesini ve hikayelerini daha yakından tanıyarak, bu hikayelerden esinlenerek öykü kartları tasarladılar. Tasarladıkları kartlarla birlikte, öğrencilerimiz anlatım etkinliği gerçekleştirdiler ve kendi yaratıcı düşüncelerini ifade etme fırsatı buldular.

Ayrıca, etkinlik kapsamında anlat bakalım, bulmaca etkinliği, kelime türetme ve anasınıfı öğrencilerimizle kelime kartları etkinliği gibi dil becerilerini geliştirmeye yönelik oyunlar da düzenlendi. Öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirirken aynı zamanda bilişsel ve duyuşsal yönlerini de desteklemek için çeşitli çalışmalar yapıldı.

Türkçe ve anasınıfı öğretmenlerimizin öncülüğünde gerçekleştirilen bu etkinlikler, öğrencilerimizin dil ve kültür mirasımıza daha derinlemesine bağlanmalarını sağlarken, aynı zamanda yaratıcılıklarını ve dil becerilerini geliştirmelerine katkı sağladı. Bu etkinliklerin öğrencilerimizin gelecek eğitim hayatlarına olumlu yönde etki etmesini umuyoruz

Mrt

"Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından birşey kaybetmez."

Mevlana

Düşüncesinden yola çıkarak öğrencilerimizin yardımlaşma ve paylaşmak konularını öğrenmeleri amaçlanarak Okul Öncesi Öğretmenlerimiz önderliğinde ,gönlü büyük anasınıfı öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte ramazan kolileri oluşturularak ihtiyaç sahibi kişilere dağıtıldı.

Mrt

Fevzipaşa Ortaokulu'ndan Anlamlı Program: İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Çanakkale Şehitlerini Anma

Fevzipaşa Ortaokulu, milli ve manevi değerlerimize olan bağlılığını göstermek amacıyla önemli bir program düzenledi.Gümüşhane Üniversitesinin Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma temasıyla gerçekleşti.

Programa, Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Yakup TOPAL değerli sunumuyla katkı sağladı. TOPAL'ın sunumuyla tarihsel ve kültürel derinlik kazanan etkinlik, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Öğrencilerin çeşitli etkinliklerle renklendirdiği program, gençlerin becerilerini sergileme ve topluluk içinde aktif rol alma fırsatı sundu. Özellikle, okul içi yarışmalarda başarı gösteren öğrencilere verilen ödüller, gençlerin motivasyonunu artırarak geleceğe daha umutlu bakmalarını sağladı.

Fevzipaşa Ortaokulu'nun düzenlediği bu anlamlı program, milli ve manevi değerlerimizin yaşatılmasına ve gençlerin tarihleriyle daha sağlam bir bağ kurmalarına katkı sağlıyor.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024 LGS sınav takvimi ve kılavuzu yayınlanmıştır. 2024 LGS de diğer yıllardan farklı olarak, öğrenciler kendi okullarında değil, Bakanlıkça belirlenen farklı okullarda sınava gireceklerdir.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı etkinlikleri kapsamında Okulumuzun anasınıfı öğretmenleri, öğrencileri ile birlikte Türk kültürüne yönelik şiir, tekerleme ve şarkıları hazırladı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Okulumuzda "Anlat Bakalım" etkinliği düzenlenmiştir.

Mrt

Okulumuzda, Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı etkinlikleri kapsamında, Atasözü/Deyim Resimleme etkinliği düzenlenmiş ve  sergisi yapılmıştır. Emeklerinden dolayı okulumuz Resim Dersi Öğretmeni Meliha Karaca'ya ve  katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

16 Şubat Gümüşhane'nin kurtuluşunun 106. Yıldönümü

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLER