GÜMÜŞHANE / MERKEZ - Fevzipaşa Ortaokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ "Anlat Bakalım Etkinliği"

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Okulumuzda "Anlat Bakalım" etkinliği düzenlenmiştir.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi ile okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

2024 Şubat Ayı Faaliyetleri kapsamanda öğrencileremizin atasözü ve deyimleremizi tanıması, atasözü ve deyimlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenmesi; milletimizin kültürünü birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığınımızın içinde yeniden keşfedilmesi hedeflenmektedir.

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Murat YAVUZ tarafından Şubat Ayı faaliyetleri kapsamında "Anlat Bakalım" etkinliği yaptırılmıştır. Öğrenciler anlat bakalım etkinliğini kullanarak deyim ve atasözlerini

dramatize edip, atasözü ve deyimlerin anlamlarını açıklamışlardır.

04-03-202404-03-202404-03-2024

Yayın: 04.03.2024 - Güncelleme: 04.03.2024 12:19 - Görüntülenme: 48